fbpx

financiële vrijheid voor creatieve ondernemers

Online Profit First Workshop

Herken jij dit?

 • Je hebt een goedlopend bedrijf maar de winst blijft achter.

 • Je omzet stijgt, maar je kosten stijgen net zo hard mee.

 • Je hebt onvoldoende grip op cijfers.

 • Je weet niet of je de belasting straks kunt betalen.

 • Je weet niet of je voldoende geld hebt om jezelf een (goed) salaris te kunnen betalen.

Verlang jij hier naar?

 • Je maakt winst bij iedere betaling die je ontvangt.

 • Je hebt altijd voldoende geld gereserveerd voor de fiscus, de leveranciers en je eigen salaris.

 • Je ziet in één oogopslag hoe je er voor staat zodat je de juiste keuzes kunt maken.

 • Je hebt rust, inzicht en grip op jouw cijfers.

 • Je beheert op een simpele en leuke manier jouw geld.

Profit First methode

Profit First is de meest praktische en toegankelijke manier om je financiën te managen.

Wat levert het je op als je de Profit First methode toepast?

 • Je maakt winst bij iedere factuur die betaald wordt.

 • Er is altijd voldoende gereserveerd voor de belastingen, de leveranciers en je eigen salaris.

 • Geen ingewikkelde overzichten, termen of formules.

 • Altijd grip op je cijfers. Altijd winst.

Is je interesse gewekt? Er is op dit moment geen workshop gepland maar neem gerust contact op als je meer wilt weten. Er is altijd een mogelijkheid om een individuele workshop in te plannen. Stuur een mail of vul onderstaand formulier in en we maken een afspraak.

Aanmeldformulier Profit First Workshop

Luciënne Doodeman

Ik ben ondernemerscoach en Profit First Professional.

Net als de meeste ondernemers word ik blij als ik kan doen waar ik goed in ben. En je kunt doen waar je goed in bent als je geen stress hoeft te hebben over de financiën.

Ik word blij als ik daar een bijdrage aan kan leveren. Daar ben ik dan weer goed in door mijn jarenlange ervaring als boekhouder, adviseur voor startende ondernemers en financieel manager.

Testimonials

Toen Luciënne vertelde over de Profit First methode was ik direct geraakt en dacht: Dit is anders. Luciënne ging uitgebreid met me in gesprek en vertelde me over de 5 bankrekeningen, een andere manier van berekenen en vooral een andere manier van kijken en omgaan met je geldstroom.

Wat voor mij vooral van waarde is dat Luciënne met haar oprechte aandacht, tijd en geduld, je op je eigen tempo laat gaan. Ze voelt precies aan wat je nodig hebt, hierdoor creëert ze vertrouwen. En tussentijds houdt ze de vinger aan de pols en houdt ze je een spiegel voor en dat werkt: je weet wat je te doen staat. Kan ook ik weer stressvrij de toekomst in.

Lucienne is wat mij betreft een ervaren PROFIT FIRST kenner!

Haar stijl van uitleg en overdracht van dit eenvoudige systeem vond ik heel verhelderend, betrokken en direct. Maar vooral ook haar persoonlijkheid en enthousiasme ‘klikte’ meteen.

Mijn kijk op ‘boekhouden’ was op z’n zachts gezegd dramatisch en stressvol waardoor ik geen goed overzicht had op mijn zakelijke in- en uitgaven. Ik deed maar wat.

Totdat ik op een punt kwam dat mijn onderneming steeds meer ging groeien en ik het overzicht helemaal kwijt was. Ik merkte dat dát de belemmering was in mijn zakelijke maar ook persoonlijke groei.

In die tijd kwam ik in contact met Lucienne die vertelde mij over Profit First.

Ik voelde meteen ‘dit is iets voor mij’ !! een uniek systeem waardoor ik mijn financiën op een eenvoudige manier kon managen; ik kreeg ‘grip’ op wat ik deed. Dat gaf mij zoveel rust!

Daar ben ik Lucienne heel dankbaar voor. Elke keer als ik nu met mijn ‘cijfers’ bezig ben moet ik altijd even aan haar denken.

In 2017 kreeg ik de Nederlandse vertaling van ‘Profit First’ onder ogen. Op dat moment zat ik door een samenloop van omstandigheden zelf financieel aan de grond. Iets opzijzetten voor jezelf voelt dan zo tegennatuurlijk. Toch heb ik Profit First meteen ingevoerd en wat was het fijn om aan het eind van het kwartaal mezelf iets kleins te gunnen van de winst die ik opzij had gezet!

Sindsdien ben ik ‘hooked’ en heb ik het niet alleen zakelijk, maar ook privé doorgevoerd. Ik heb elk moment van de dag inzicht in mijn financiële situatie en maak hierdoor veel bewuster keuzes. Wat mij betreft een aanrader ongeacht de omvang van je omzet of je financiële situatie.

Ik heb al jaren een bedrijf als coach en psycholoog. Het ging allemaal wel, maar om nu te zeggen dat ik echt grip had op mijn financiën, nee. Ik raakte geblokkeerd en had weerstand als ik mijn administratie moest doen.

Luciënne gaf aan dat Profit First helpt om overzicht en grip te krijgen over je financiën. Het beeld wat zij schetste was het oude trommeltje van vroeger, met vakjes om het loon te verdelen. Daar kon ik wat mee.

Geduldig heeft Lucienne me begeleid om een overzicht te maken. Ik schaamde me, voelde me een beetje een sukkel omdat ik er zo’n moeite mee had en voelde schroom om te vertellen over mijn onkunde. Maar wat fijn, dat Lucienne daar totaal geen oordeel over heeft. Ze luistert naar me en pakt het proces op waar ik blijf hangen en is oordeelvrij over hoe ik omga met mijn boekhouding. Dat geeft mij ruimte en vooral vertrouwen om met mij kwetsbaar op te stellen. We hebben nu een realistisch plan waar ik me comfortabel bij voel en waar ik me aan kan houden. Dat is de kracht van Luciënne, ze oordeelt niet, ze gaat voor een plan dat echt bij je past en heeft eindeloos geduld met onkunde.

Heel veel dank Luciënne, want ik heb dankzij jou meer zelfvertrouwen op dit gebied en grip op mijn geld, waardoor ik uiteindelijk meer overhoud om dat te doen wat ik graag wil! Top!

© Copyright - Stressvrij-Ondernemen - Groeier!